מתכונים

מתכונים לשבת שאורחים לא יפסיקו ללקק את הצלחת

ברוכים הבאים לעולם של הטעמים הנפלאים של שבת. כל שבוע, השולחן מתמלא במנות טעימות ומרשימות, ואין חגיגה כמו חגיגת הסוף שבוע. בבלוג זה, אנחנו מביאים לכם שני מתכונים לשבת יוצאי דופן, שיתאימו לשולחן שבת ויעניקו טעמים וריחות של מעל לכל דבר.

במתכון הראשון, עוף ממולא בתפו"א (תפוח אדמה) ובשמן זית, יוצר סימפוניה מושלמת של טעמים ורכות. התפו"א עטוף בתערובת פריכה וקרמית, המתמזגת בקסם עם מרירות השמן וברוזמרין המטריף. התוצאה – עוף שנמס בפה ומשאיר אחריו טעם שמתמשך.

במתכון השני, פאי קרם פיסטוק ושוקולד, אנחנו פוגשים בחווית פריכות וקרמיות. הפיסטוקים הטחונים נפגשים עם השוקולד המריר המטוגן, ויחד הם יוצרים שילוב אקזוטי וגורמים לכל השולחן לחפוף את האהבה לטעמים ייחודיים.

כל מתכון מוביל אתכם לחוויה קולינרית משובחת, המפגישה טעמים עוצמתיים ומפתיעים. אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לשולחן השבת הזה, לשתות כוס לחיים ולחגוג את הטעמים

מתכון 1: עוף ממולא בתפו"א ובשמן זית

מצרכים:

  • 1 עוף שלם, נקי ומוכן לבישול
  • 2 תפו"אים גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 פרנהייט).
  2. בקערה, מערבבים את התפו"אים הקצוצים, הבצל, שמן הזית, הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
  3. ממלאים את העוף בתערובת התפו"א, ומכסים את פתח הבטן עם שיניים עץ או סטיקים קטנים.
  4. מניחים את העוף בתבנית אובן גדולה, ומשטחים מעליו את יתר התערובת.
  5. אופים את העוף בתנור המחומם כ-1.5 עד 2 שעות, תלוי בגודלו, עד שהוא מתייצב והקליפה משחימה.
  6. מגישים את העוף הממולא בתפו"א ובשמן זית כמנה ראשונה מפנקת וטעימה.

מתכון 2: פאי קרם פיסטוק ושוקולד

מצרכים:

  • 200 גרם פיסטוקים טחונים
  • 200 גרם שוקולד מריר, מטוגן ופרוס לקצוץ
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • בסיס לפאי מוכן (או במידה ורוצים להכין ביתי, בסיס מבצק שטרודל)

אופן הכנה:

  1. מכינים את בסיס הפאי לפי ההוראות על האריזה, או מכינים מבצק שטרודל עצמאי.
  2. מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא מתחילה לרתוק.
  3. מוסיפים את השוקולד המריר והחמאה לשמנת, וממשיכים לטגן ולערבב עד שהשוקולד נטמע במרקם.
  4. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים והתמצית וניל, ומערבבים היטב עד שהתערובת יציבה.
  5. מצפים את תבנית הפאי בבסיס המצופה וממלאים אותה בתערובת הפיסטוקים והשוקולד.
  6. אופים את הפאי בתנור מחומם ל-180 מעלות צלזיוס (356 פרנהייט) כ-25-30 דקות, עד שהבסיס נקי מתיגובים נוספים.
  7. מגישים את הפאי המתוק והקרמי הזה כמנה נפלאה לסיום הארוחה.

אני בטוח שהמתכונים הללו יעניקו טעימות ומיוחדות לשולחן השבת שלך.

אהבתם את המתכון? אולי תאהבו גם: מתכונים לראש השנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *