מתכונים

מתכונים לראש השנה ללקק את הצלחת

מתכונים לראש השנה – ברוכים הבאים לבלוג הקולינרי המיוחד שלנו! בעוד כמה שבועות, נציין את חג הראש השנה – זמן מיוחד בו אנחנו נפתחים דף חדש ומתחילים לכתוב את סיפור השנה החדשה. בלוג זה, אנחנו מביאים לכם שני מתכונים מובחרים שיתאימו בצורה מושלמת לשולחן החג.

כל אחד מהמתכונים מציע טעמים מיוחדים ומרקמים טעימים שיאפשרו לכם להשתולל על שולחן ראש השנה. הסלט הצבעוני והמרענן משלב את טעמי התפוח, הרימון, הסלק והקיווי – כדי ליצור מנה קלילה וטעימה. עם הצלי רוסטביף הנשלב עם שום ורוזמרין, תוכלו להעניק לשולחן ראש השנה את האווירה החמימה והעשירה שמאפיינת את החג.

בבלוג שלנו, אנחנו מתחברים לטעמים ולריחות של העונה, ומזמינים אתכם להצטרף אלינו ולהכין יחד את המנות המיוחדות האלו. אנחנו מאמינים שהבישול הוא יותר מאשר משימה – זו דרך להתרגש, ליצור ולשתף טעמים ייחודיים עם אהובים ומשפחה.

אנחנו מזמינים אתכם להתרשם מהקסם שבבישול, לגלות מתכונים חדשים ולחוות את הטעמים המיוחדים של ראש השנה. כמו כן, עם קרבת החג, אנחנו מאחלים לכם שנה טובה ומתוקה, מלאה בברכות, אושר וטעמים שממתיקים את החיים."

מתכון 1: סלט רסקוס תפו"א (תפוח, רימון, סלק וקיווי)

מצרכים:

  • 2 תפוחים גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
  • 1 רימון, גרעיניו
  • 2 סלקים קטנים, מבושלים, מקולפים וקצוצים לקוביות קטנות
  • 2 קיוויים חמימים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
  • כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.
  2. מזגים את השמן והלימון מעל הסלט ומערבבים היטב.
  3. מתקנים תיקונים במלח ופלפל ומגרדים מעל הסלט את גרגרות הרימון.
  4. מערבבים היטב ומתירים לסלט לעמוד במשך כחצי שעה לפחות כדי שהטעמים יתמזגו.
  5. מגישים את הסלט הצבעוני הזה כמנה ראשונה מרעננת וטעימה.

מתכון 2: צלי רוסטביף ברוזמרין ושום

מצרכים:

  • 1.5 קילו צלי רוסטביף (קטן עם עצם)
  • 4-5 שיני שום גדולות, כתושות
  • 3-4 ענפי רוזמרין
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרגרים
  • 2-3 כפות שמן זית

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס (392 פרנהייט).
  2. בקערה, מערבבים את השום כתוש והרוזמרין עם השמן הזית והתבלינים.
  3. מנפים את הצלי רוסטביף ומעסיקים אותו בערך חצי שעה עם התערובת של השום והרוזמרין.
  4. מסדרים את הצלי בתבנית אובן גדולה ושטוחה, ומכסים בניילון או רטיבים גסים.
  5. אופים את הצלי בתנור המחומם כ-15-20 דקות לכל חצי קילו, תלוי ברמת הבשרות הרצויה.
  6. לאחר הצלייה, מכסים את הצלי עם ניילון ומניחים לו לנוח במשך כ-10 דקות לפני הגישה.
  7. פותחים את הניילון ומגרדים מעל הצלי קצת מלח גס נוסף ופלפל שחור.
  8. מגישים את הצלי כמנה ראשונה מרשננת ורומנטית לשולחן ראש השנה.

אני מקווה שתהנה מהמתכונים המיוחדים הללו בחג הראש השנה!

אהבתם את המתכונים? אולי תאהבו גם

מתכון לעוגיות אמסטרדם הכי טעימות שתטעמו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *